Festa de la lactància 2019

Com cada any, i amb motiu de la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, reunirem a les families al Parc de la Mar per compartir una jornada festiva i reivindicativa. Enguany el lema era «Empoderem-nos, fem possible la lactància materna!»

MANIFEST

Benvingudes i benvinguts!!!

Avui tornem a ser aquí per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna, i enguany hem de cridar ben fort:

Emponderem-nos! Fem possible la lactància materna!

Fem-la possible exigint, pel que fa a gènere, normes socials equitatives. La lactància materna és treball en equip: les mares, les seves parelles, la família i la societat han de protegir, fomentar i donar suport a la lactància materna per la gran quantitat de beneficis que ens aporta!

Capacitar les dones, i als homes com a pares en igualtat, és essencial! No es poden atribuir els fracassos de l’alletament només a les mares, ja que l’èxit de la lactància materna és una responsabilitat de tothom!!

Per tant, és imprescindible que governs, sindicats, empresaris i organitzacions de la societat civil implementin solucions innovadores i intel·ligents per conduir a la igualtat de gènere. Entre tots hem de crear un entorn propici per a la lactància materna a la feina; baixes de maternitat més llargues; suport per als pares en el treball; preparació prenatal dirigida a les parelles; atendre les necessitats de la dona i el nen fins que el nadó faci dos anys a més de donar més importància als grups de suport d’alletament i als grups de mares com els que avui estam aquí….! Si aconseguim tot això, milloraran les taxes de lactància materna, i per tant, la salut! Fem-ho possible entre tots!

Moltes gràcies per haver vingut i ara disfrutau de la festa!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *